Når man rejser uden for det nære Europa er der risiko for visse sygdomme vi ikke har i Danmark. Det anbefales at man rådfører sig med sin læge for at minske risiko for sygdom på rejsen.

Du kan her se Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger vedrørende forebyggelse af sygdomme ved rejser. Læs det gerne grundigt igennem så har du bedre mulighed for at forberede dig på spørgsmål fra os ved en regulær vejledning.

Vi tilbyder vaccination til mindre ture uden for Europa, f.eks. Thailand. Ved længere ture og f.eks. backpacking tilrådes man at rådføre sig med en rejsemedicinsk klinik for at få den optimale behandling.

Vejledning

Selv om man selv kan søge frem til hvilke vacciner og medicin man kan have brug for, vil vi ikke tage ansvar uden at have gennemgået rejsen grundigt mhp om der er specielle problemer vi skal være opmærksom på. Fx eksisterende sygdom, specielle forhold mv.

Den tid lægerne og de specialuddannede sygeplejersker bruger på denne vejledning betales ikke af regionen (skatteyderne), og skal derfor betales af den rejsende selv.

Tidsbestilling

Send en e-konsultation til vores sygeplejersker så svarer de hvordan forløbet skal starte.

Vi skal bruge oplysninger om:

  • Nøjagtig destination – fx hvor i landet
  • Tidligere vaccinationer
  • Rejseplan
  • Kendte helbredsproblemer

Spørgmål

Jeg har selv undersøgt hvilke vacciner jeg skal have – kan I ikke bare udskrive en recept på dem?

  • Nej, vi kan ikke tage ANSVAR for at udskrive recepter uden at tage grundigt stilling til hele rejsen, eventuelle kendte sygdomme og mulige faldgruber som ikke findes let på internettet.

Hvorfor koster det noget – det plejer at være gratis at gå til lægen

  • Sygesikringen synes ikke at alle skal betale for at nogle få rejser ud. Har man råd til at tage ud at rejse har man også selv råd til at betale for vaccination og rådgivning.

Priser

Vaccination: 200 kr + vaccinepris

Såfremt man har en kompliceret rejseplan, skal man henvende sig til en rejsemedicinsk klinik.